LEMEZGARÁZSOK, KUTYAKETRECEK ÉS EGYÉB ACÉLSZERKEZETES ÉPÍTMÉNYEK
INGYENES KISZÁLLÍTÁS ÉS ÖSSZESZERELÉS MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN

Mobilgarázs megrendelése előtti tanácsok

Mobilgarázs mérete 

Mobilgarázs méreténél azt kell figyelembe venni, mekkora autót szeretnénk benne tárolni, vagy ha nem autóval állunk be, akkor mennyi hely szükséges a tárolandó holmiknak. Ezt azonban néha az is befolyásolja, mennyi hely áll a rendelkezésünkre. 

Sajnos előfordult már, hogy egyik ügyfelünk rossz méretet adott meg. Az autó pont befért, csak ő nem tudott már kiszállni belőle. Tehát az autó lemérésénél ne csak a kocsi hosszát és szélességét mérjék le, hanem tükörtől tükörig, sőt! még az ajtó kinyitását is vegyék figyelembe. 

Mobilgarázs teteje

A mobilgarázs tetejének kiválasztásánál azt kell eldönteni, hogy tető lejtése merre essen. Van hátrafelé lejtő, jobbra lejtő, balra lejtő és a klasszikus háztető kinézet, amit szoktak nyeregtetőnek, sátortetőnek vagy kétoldalra lejtő tetőnek is hívni.

Általában a hátrafelé lejtő tető van benne az alapárban. A többi változat felárért választható.

Ezt mindenki a saját szépérzékének megfelelően dönti el. Fontos még a környezetet is megnézni, melyik tetőtípus illeszkedik az adott helyhez. Itt arra gondolok, hogy ha pl. a mellette lévő épületnek is hátrafelé lejt a teteje, akkor célszerű az új garázst is hátrafelé lejtő tetővel kérni. Vagy ha hozzáépítésre kerül egy másik épületnek, akkor a nyeregtetőnél az esővíz ráfolyik a mellette lévő épületre, és ott megáll a csapadék. Ekkor célszerűbb egy hátrafelé lejtő tetőt választani. 

Amire még érdemes figyelni: a mobilgarázs teteje az oldalfalaktól kb. 10 cm-rel lóg túl. A tető és az oldalfalak találkozásánál rések vannak a trapézlemez kialakítása miatt. Itt a levegő be tud jönni. Ezt elkerülendő, éltakarás kérhető rá, ami csökkenti a széljárást. 

 

Mobilgarázs kapuja, bejárata

A kapu egy nagyon fontos pontja a garázsunknak, mivel naponta ott fogunk ki-be közlekedni.

A mobilgarázsokat általában 2-féle kapuval árulják. Van a standard kétszárnyú kapu, melyeknek a bejárati magassága alapesetben 2 m, bejárati szélessége 2,9 m. A billenőkapunak ezzel szemben csak 1,9 m bejárati magassága és 2,7 m bejárati szélessége van. Ezek az alap magasságok és szélességek felárért változtathatók.

A standard kétszárnyú kapu nagy tollas kulccsal, fogantyúval és 2 pár lakatpánttal van ellátva. 

A kapura többféle zárat is lehet kérni: az alapár a nagy, tollas kulcsot tartalmazza, mely 7-8 cm. 

Felárért kérhető biztonsági zár, illetve kilincses biztonsági zár.  

A billenőkapu forgókilinccsel és biztonsági zárral van ellátva. Kézi mozgatású, de kérhető az automatizálás előkészítése, illetve az automatizálás is. 

Kétszárnyú kapunál praktikus lehet kitámasztó lábakat kérni, hogy a kétszárnyú kaput nyitott állapotban ne tudja becsapni a szél. Egy másik kényelmi funkció: a központi rigli. Ezzel a kallantyúval egyszerre lehet a felső és alsó riglit is egy kézzel működtetni. 

      


Mobilgarázs váza

A mobilgarázs váza szögvasból vagy zártszelvényből készül. Az alapárban legtöbbször a szögvas váz van benne, ami tetőnél U-profilokkal egészül ki. 

A kettő típus között az a különbség, hogy a zártszelvény egy erősített váz, ami strapabíróbb. Ezt inkább a nagyobb garázsoknál célszerűbb választani, illetve akkor, ha a mobilgarázs szigetelve lesz.

A garázs vázát alapozó festékkel látják el. Ettől azonban időtállóbb, ha horganyzottan kérjük a vázat (nem rozsdásodik). Ez felárban nem jelent hatalmas különbséget, viszont megkíméljük magunkat attól, hogy át kelljen festeni a vázat, illetve a rozsdásodást is elkerülhetjük.

Íme egy horganyzott váz: horganyzott_vaz.jpg

 

 

Mobilgarázs lemezborítása

A garázs lemezelése a garázs oldallapjait és a tetejét jelenti. A garázs váza két oldalán tűzihorganyzott0,4 mm vastag I. oszt. trapézlemezzel van bevonva. Akinek fontos a szín, választhat a színpalettánkból a környezetéhez passzoló színt. Ekkor a horganyzott trapézlemez gyárilag kerül lefestésre a kiválasztott színből.

Lemezborításhoz választhat RAL színeinkből, vagy famintázatú változatok közül: https://mobil-garazs.eu/galeria.html

 

Mobilgarázshoz kérhető kiegészítők

Mobilgarázshoz kérhető kiegészítők: ereszcsatorna, ablak, ajtó, szigetelés

Ablakok közül az alábbiakból tud választani:

1. világítóablak: nem nyitható, polikarbonát lap, 100x20 cm

2. ablak: szimplaüveges, bukóra nyitható ablak, 85x50 cm

3. ablak: duplaüveges, műanyag, bukóablak, 115x85 cm

Ablaknyílást is kérhet, az Ön által megadott méretben. Miután kiválasztotta, milyen típust kér, utána meg kell adnia azt is, hogy hol legyen(ek) az ablak(ok). 

Ereszcsatorna: barna, műanyag, melynél szintén kérjük megadni, hol legyen a levezetése.

Ajtó: acélkeretes fémajtó, 100x200cm, zárral és fogantyúval ellátva. Az ajtó természetesen kérhető itt is, mint a kapuknál biztonsági zárral, illetve biztonsági záras kilinccsel is. Méretét változtatni tudjuk, az Ön által megadottak szerint.

Szigetelésről itt talál részletes leírást: https://mobil-garazs.eu/szigetelt-garazs.html​

 

További információkat még itt is talál: https://mobil-garazs.eu/vevoink-kerdeztek.html

« Visszatérés