LEMEZGARÁZSOK, KUTYAKETRECEK ÉS EGYÉB ACÉLSZERKEZETES ÉPÍTMÉNYEK
INGYENES KISZÁLLÍTÁS ÉS ÖSSZESZERELÉS MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN

Általános szerződési feltételek

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.mobil-garazs.eu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

A Honlap a FPHU Taurustal Ludwik Gocal (a továbbiakban: Gyártó) tulajdonában álló és a Ceximp Kft. (a továbbiakban: Kereskedelmi Képviselő) által üzemeltetett Honlap.

A Ceximp Kft. a FPHU Taurustal Ludwik Gocal magyarországi kereskedelmi képviselője, aki a Vásárló által leadott megrendelés Gyártó felé történő közvetítése érdekében működik közre.

A Vásárló magyar nyelven tud kommunikálni a Kereskedelmi Képviselővel, tekintettel arra, hogy a  Honlaphoz tartozó személyzet, ügyfélszolgálat magyar.

Az elektronikus úton kötött szerződés a Vásárló és a Gyártó között jön létre, nem pedig a Vásárló és a Kereskedelmi Képviselő között. A Vásárló a termékeket ugyan közvetlenül a Kereskedelmi Képviselet által üzemeltetett Honlapon tudja megrendelni, de a megrendelésről a számlát a Gyártó állítja ki, illetve a megrendelés kiszállításáról, termék összeszereléséről is a Gyártó gondoskodik továbbá minden a termékhez kapcsolódó egyéb kötelezettséget a Gyártó lát el.

Kereskedelmi Képviselet a Vásárló általi megrendelést az alábbi módokon fogadja:

 1. közvetlenül a Holnapon keresztül leadott online megrendelés,
 2. Telefonon leadott megrendelés formájában – hétfőtől péntekig: 8:00-20:00-ig, szombaton: 10-18 óra között,
 3. Emailben, ha a Vásárló valamely termékre korábban árajánlatot kapott.

A Honlapon eladásra kínált termékek legyártására kizárólag a Vásárló megrendelését követően kerül sor.

Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról vagy a következő linken https://mobil-garazs.eu/adatkezelesi-tajekoztato.html​ keresztül.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

A szerződés nyelve magyar.

A Honlapon leadott megrendelés nem írásban, hanem ráutaló magatartással tett jognyilatkozatnak minősül, így a Vásárló és a Gyártó közötti elektronikus úton kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azokat a Gyártó azonban iktatja, így az utólag hozzáférhető és megtekinthető. 

Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Vásárló a Honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

 

1. Adatok

Gyártó adatai:

Cégnév:

FPHU Taurustal Ludwik Gocal

Székhely és levelezési cím:

Lengyelország, Skrzydlna, Skrzydlna 188.

Telefon:

+48-608-648-356

E-mail:

biuro@blaszaki.com

Adószám:

PL7371124651

Cégjegyzékszám:

Nr. 783/99.

Bejegyző Bíróság

Centralna Ewidencja i Informacja o Dzialalnosci Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej

Bankszámlaszám:

PL73 2030 0045 3110 0000 0015 0700

Számlavezető Bank:

Bank BGZ BNP Paribas S.A.

 

Kereskedelmi Képviselő adatai

 

Cégnév:

Ceximp Kft.

Székhely:

2120 Dunakeszi, Kismarton u. 11/b.

Levelezési cím:

2120 Dunakeszi, Kismarton u. 11/b.

Telefon:

06-70/ 251-96-98

E-mail:

info@mobil-garazs.eu

Adószám:

24710868-2-13

Cégjegyzékszám:

13-09-166025

Bejegyző Bíróság

Budapest környéki Törvényszék Cégbírósága

Tárhelyszolgáltató adatai:

Intellect PL

biuro@intellect.pl

 

2.  A honlapon történő vásárlás

A Honlap tartalmának minden része elérhető minden Vásárló számára, regisztráció nélkül is, és a vásárlás sincs regisztrációhoz kötve, tekintettel arra, hogy regisztrációs felületet nem áll rendelkezésre.

A Vásárló tehát regisztrálni nem tud a Honlapon, a megrendeléshez egy megrendelési űrlapot kell kitöltenie, amelyen a következő adatokat szükséges megadnia a megrendelés teljesítéséhez:

 • E-mail cím,
 • Mobiltelefon szám vagy vonalas telefonszám,
 • Számlázási cím: város, irányítószám, utca név, házszám,
 • Cég megrendelő esetén cégnév, adószám, közösségi (EU) adószám, ha van
 • Összeszerelés címe, amennyiben az eltér a számlázási címtől,
 • Megjegyzés rovatban fel kell tüntetni, hogy
 • Rögzítést kéri-e a Vásárló,
 • Rendelési darabszám (tekintettel arra, hogy egy darab termék megrendelését biztosítja a rendszer egyidőben).
 • Illetve érdemes megadnia a Vásárlónak a gyártás ütemezése érdekében azt is, hogy számára a megrendeléstől számítva melyik héten lenne aktuális a szállítás.

 

Vásárló a Honlapon keresztül megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között a Honlap felső menüjében található kategóriákon belül böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket.

A Vásárló a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, egyéb választható tulajdonságáról, a „részletek” feliratra vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat.

A Vásárló a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Megrendelem” feliratra kattintva tudja a megrendelési folyamatot elindítani. A termékrészlet felületen a Vásárló kérjük, legyen figyelmes, mert a Megrendelem gomb felett a „Tervezze meg garázsát” blokkban a kiválasztott alapterméket további kiegészítőkkel tudja felszerelni a „következő lépés” feliratra kattintva. Ha a Vásárló ezt figyelmen kívül hagyja, akkor az alap termék kerül megrendelésre.

A Honlapon nincs kosár felület. A Vásárló egyszerre csak egy termék megrendelését tudja leadni, nincs lehetőség arra, hogy egyszerre több különböző terméket rendeljen. Ha azonban ugyanazon termékből több darabot szeretne rendelni a Vásárló, akkor azt a megjegyzés rovatban jelezheti.

Ha a Vásárló az adott terméket összerakta, vagyis kiválasztotta a rendelkezésre álló paramétereket, akkor a „Megrendelem” gombra kattintva megjelenik egy megrendelési űrlap. A gomb megnyomása még nem jelenti a termék megrendelését. Amikor a megrendelési űrlap megjelent és a Vásárló megadta a számlázáshoz, illetve a szállításhoz szükséges adatokat, akkor a kért adatok megadását követően a megrendelés végleges elküldéséhez ezen a felületen található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az adatkezelési tájékoztatóban megtalálható információkat.

Az oldal alján található „Megrendelem” gombra kattintást követően a Vásárló véglegesen elküldi megrendelését a Kereskedelmi Képviselet részére, aki azt továbbítja a szerződés teljesítése érdekében a Gyártó felé. Kereskedelmi Képviselet a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen is, értesíti a Vásárlót.

A rendelés feladása tehát a „Megrendelem” gombra kattintással történik, ami Vásárló számára fizetési kötelezettséget keletkeztet, ahogy ez a Honlapon is fel van tüntetve.

 A megrendelt terméket a Vásárló csak kiszállítással tudja megrendelni, személyes átvételre nincs lehetőség. A termék árát a Vásárló a kiszállítás, illetve az azt követő összeszerelés során szükséges megfizetnie készpénzben a 2.4. pontban feltüntetett feltételek szerint közvetlenül a kiszállítást végző személy részére.

A Vásárló a Honlapon egyrészt megrendelést tud leadni, másrészt pedig bizonyos termékekre vonatkozóan csak ajánlatot tud kérni, azt a Honlapon keresztül közvetlenül megrendelni nem tudja. Az ajánlat elfogadása esetén a megrendelésre eltérő szabályok vonatkoznak. (lásd bővebben 2.3. pont) Az ajánlat elfogadása esetén történő megrendelést a Szolgáltató a 2.3. pontokban foglaltaknak megfelelően visszaigazolja, azonban a szerződés a Gyártó és a Vásárló között az automatikus megrendelés visszaigazoló email elküldésével jön létre.

 

2.1. Termékek ára

 

A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót (a Gyártó országában érvényes 23% Áfa) tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve, tekintettel arra, hogy a szerződés közvetlenül a Gyártóval jön létre, akinek székhelye Lengyelország.

Kérjük, jelezze a megrendeléskor, ha magyar 27% áfás számlát igényel, mivel a gyártó számlát előre elkészíti, ennek van adminisztrációs felára.

Az alaptermék mellett feltüntetett ár nem tartalmazza a lerögzítés költségét, ez a szolgáltatás külön felár ellenében megrendelhető, melynek kiválasztására a „Tervezze meg garázsát” menüpontban van lehetőség. Ennek kiválasztása esetén a lerögzítés költsége automatikusan hozzáadásra kerül az alaptermék árához.

A termék helyszíni összeszerelését a Gyártó díjmentesen végzi.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

A feltüntetett képek helyenként illusztrációk, ezért minimálisan, de eltérhetnek a valóságtól.

 

2.2. Adatbeviteli hibák javítása

 

Vásárlónak a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a megrendelési felületen bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására. Adatbeviteli hibának minősül például rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím). Ha Vásárló rendelését már elküldte a Kereskedelmi Képviselő részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt haladéktalanul jeleznie kell a Kereskedelmi Képviselő felé, a nem kívánt, hibás rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

2.3. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

 

A Vásárló által elküldött ajánlat megérkezését a Kereskedelmi Képviselő késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a megrendelés során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés dátumát a megrendelt termékek felsorolását, a megjegyzés rovatban feltüntetett mennyiségét (ha ugyanabból a termékből többet rendel), a termék árát, és a fizetendő végösszeget.  

E visszaigazoló e-mail a Kereskedelmi Képviselő/Gyártó részéről a Vásárló által tett ajánlat elfogadásának minősül, érvényes szerződés ekkor még nem jön létre a Gyártó és Vásárló között, A visszaigazoló email kiküldésére 48 órán belül kerül sor, mely visszaigazoló email kiküldését követően a Kereskedelmi Képviselő minden esetben telefonon vagy emailben felveszi a kapcsolatot a Vásárlóval a megrendelés pontosítása érdekében. A pontosítást követően a Kereskedelmi Képviselő a Vásárlóval egyeztetett információról emailben tájékoztatást küld, ajánlatát külön elfogadó e-mail útján fogadja el, melyben Vásárlót tájékoztatja a várható szállítás idejéről. A szerződés az ajánlat Kereskedelmi Képviselő általi elfogadásáról szóló e-mail megérkezésekor jön létre.

Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg a Kereskedelmi Képviselőtől a visszaigazoló e-mailt.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben (Ekertv.) foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. 

Vannak olyan termékek, amelyek a Honlapon keresztül közvetlenül nem rendelhetőek meg (pl garázskapu illetve egyedi kiegészítők, pl. szigetelés, vagy a vásárló által speciális méretekkel rendelkező garázsok.), kizárólag csak árajánlat kérhető a Kereskedelmi Képviselettől. Ezen termékek esetében, illetve telefonos megrendelés esetén eltérő szabályok alkalmazandóak a megrendelés során, mégpedig:

Az ilyen termékek megrendelése ugyan elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az előzőekben feltüntetett jogszabályokban foglaltak irányadóak, azzal, hogy az Ekertv. 5 § (1)-(2) bekezdéseit illetve a 6 § (1)-(2) bekezdéseinek alkalmazása nem szükséges tekintve, hogy a szerződés kizárólag elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszközzel tett címzett nyilatkozatok útján jön létre. A szerződés azonban e kivételszabályok alkalmazása mellett is a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik. E termékek esetében a 48 órás visszaigazolási kötelezettség nem alkalmazandó.

 

2.4. Fizetés

 

A termékekért fizetendő vételárat kizárólag készpénzben tudja megfizetni a Vásárló a helyszíni összeszerelés során a szerelést, illetve kiszállítást végző szakember részére.

Egyéb fizetési lehetőség nem áll rendelkezésre.

 

2.5. Számla

 

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállításakor Vásárló részére, a készpénzes kifizetés igazolására, a termékkel együtt kinyomtatott számlát ad.

 

2.6. Kiszállítás

 

A Honlapon leadott rendelések kiszállítása a Gyártó által biztosított járművekkel történik közvetlenül Lengyelországból a Vásárló által megadott címre. A szállító végzi a termék összeszerelését is.

A kiszállítás jellemzően keddtől-péntekig, 06:00-20:00 óra közötti időszakban történik. A kiszállítás időpontját megelőző héten a Kereskedelmi Képviselet a Vásárlót telefonon tájékoztatja a kiszállítás és az összeszerelés pontos napjáról.

Ha a szállító nem talál átvevőt a címen, úgy a Vásárló által megadott telefonszámon új időpontot, esetleg helyet egyeztet a Vásárlóval.

A számla a visszaigazoló emailben megjelölt összegnek megfelelően kerül kiállításra, amit átvételkor tud a Vásárló kiegyenlíteni a szállító részére készpénzben Bármilyen esetleges mennyiségi, minőségi reklamáció esetén a szállító a helyszínen készséggel segít. Tekintettel arra, hogy a szállítók a Gyártó alkalmazottai, így a nyelvi nehézségek miatt a Kereskedelmi Képviselet telefonon keresztül segítséget nyújt a Vásárló részére.

A szállító a terméket első alkalommal szállítja ki ingyenesen. Amennyiben az első kiszállítás a Vásárlónak felróható okból sikertelen, úgy a következő kiszállítás díját köteles kifizetni.  Ha a Vásárló nem kéri az újbóli kiszállítást vagy nem fizeti meg a 2. kiszállítás értékét, úgy a szállító a terméket visszaszállítja a Gyártóhoz, aki jogosulttá válik azt tovább értékesíteni, a megrendelést pedig törölni. Ilyen esetben, ha a Vásárló utólag mégis kéri a termék újbóli kiszállítás, köteles az új kiszállítás költségét megfizetni a Gyártó részére.

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a termék, akkor a javítását a Gyártó javításra szakképzettséggel rendelkező szállítói – ha lehetséges - a helyszínen kijavítja, azonban, ha arra nincs lehetőség a hiba jellegéből adódóan, akkor későbbi időpontban kerül javításra a helyszínen.

Az esetleges további reklamációk érvényesítése érdekében, kérjük, őrizze meg a termék kifizetését igazoló bizonylatot.

 

2.6.1.      Kiszállítás költsége

 

A Honlapon keresztül megrendelt termékeket Magyarország területén szállítja ki a Gyártó.

 Az első kiszállítás költsége ingyenes Magyarország egész területén.

Ha az első kiszállítás a Vásárlónak felróható okból meghiúsul, úgy a kiszállítás díja 45.000 Ft.

 

2.6.2.      Kiszállítás határideje

 

A megrendelés kiszállításának határideje 5-25 munkanap.

A megrendelés kiszállításának pontos idejéről a Szolgáltató emailben vagy telefonon tájékoztatja a Vásárlót és a kiszállítást megelőzően erről telefonon is értesít.

Szolgáltató – Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb 30 napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A Szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

 1. a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
 2. a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

..... további információk a letölthető pdf-ben.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2017. 09. 26.

Jelen dokumentum letölthető változata a következő linkre kattintva érhető el: https://mobil-garazs.eu/ltalanos-szerzdesi-feltetelek.html.

« Visszatérés